Cuțite

Cuțitele sunt instrumente confecționate din metal ascuțit și sunt folosite pentru a tăia sau felia diverse materiale. Cuțitele sunt utilizate în multe industrii diferite, cum ar fi bucătăria, grădinăritul, silvicultura, vânătoarea și armata.

Există un număr mare de tipuri diferite de cuțite care variază în funcție de formă, dimensiune, scop și materialul din care sunt fabricate. De exemplu, cuțitele de bucătărie sunt fabricate din oțel inoxidabil de înaltă calitate și sunt concepute pentru a felia, tăia și toca alimente. Cuțitele de vânătoare sunt în mare parte fabricate din metal dur și sunt folosite pentru a tăia și tăia carnea și alte materiale în timpul vânătorii.

Cuțitele sunt un instrument important pentru multe persoane din diferite domenii, iar utilizarea lor poate fi utilă și în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, este important ca cuțitele să fie folosite cu grijă și în conformitate cu legea și cu normele de siguranță pentru a evita accidentele sau rănile.

Cuțite

Un cuțit (substantivat cuțite) este un instrument de lucru cu o lamă sau cuțit și un mâner. Unele tipuri de cuțite sunt folosite în bucătărie ca și cuțite de tăiat, de albire și de curățat, inclusiv cuțite folosite la masă, cum ar fi cuțitele de unt și cuțitele de friptură. Există multe tipuri de cuțite care sunt utilizate în mod special pentru un anumit tip de activitate ca instrumente de lucru, de exemplu, în scopuri militare, de drumeție, de vânătoare. Există, de asemenea, cuțite tradiționale utilizate într-o anumită zonă sau cultură sau instrumente religioase (kirpan). Unele tipuri de cuțite sunt folosite și ca arme ( pumnale sau briceaguri) sau pentru sport (cuțite de aruncat). De asemenea, sunt folosite în agricultură, de exemplu pentru recoltarea cerealelor (coasa, coasa și chiar și combina de recoltat fac parte din grupul cuțitelor).

Primele cuțite au intrat în uz cu mai mult de două milioane și jumătate de ani în urmă, după cum o demonstrează unealta Oldowan. Inițial confecționate din piatră, os, silex și obsidian (sticlă vulcanică), mai târziu, începând cu epoca fierului, lama a fost confecționată din fier, bronz, cupru, oțel, ceramică și titan. Unele culturi au o versiune distinctivă a cuțitului. Deoarece cuțitul a fost prima unealtă a omenirii, unele culturi îi acordă o semnificație spirituală și religioasă.

Majoritatea cuțitelor contemporane sunt realizate cu lame fixe sau pliabile, forma și stilul lamelor variind în funcție de originea designerilor și de țara de origine. Cuvântul "knive" - cuțit este probabil derivat din cuvântul nordic vechi "knifr" - lamă.

Părțile cuțitului

Cuțitele moderne sunt compuse din următoarele părți:

  1. Lama
  2. mânerul
  3. Vârful - capătul ascuțit al cuțitului folosit pentru străpungere
  4. Lama - muchia tăioasă a cuțitului care se întinde de la vârf până la apărătoare ( apărătoare de degete )
  5. Marginea tăietoare - partea conică de pe lamă la capătul căreia se află lama
  6. Partea din spate a cuțitului - partea superioară mai largă a lamei
  7. Fuller - un decupaj ascuțit pe lamă care servește la ușurarea cuțitului
  8. Ricasso - zona plată a lamei care se află între lamă și apărătoare
  9. Garda - o barieră între lamă și mâner care împiedică mâna să alunece înainte pe lamă
  10. Toc - capătul mânerului
  11. Lănțișor de încheietura mâinii - o curea folosită pentru a fixa cuțitul la încheietura mâinii
  12. noz

Marginea lamei poate fi netedă sau zimțată, sau poate fi o combinație a celor două. Unele lame pot avea, de asemenea, o lamă inversă sau chiar o lamă falsă, care se află în partea superioară a lamei, pe coloana vertebrală. Această lamă este de obicei zimțată, iar scopul ei este de a obține un efect distructiv cât mai mare și de a îmbunătăți astfel funcția cuțitului ca armă.

Mânerul este conceput pentru a ține și a mânui cuțitul în siguranță. De obicei, încorporată în mâner se găsește și talpa (tang), partea din lamă care se extinde în interiorul mânerului. Cuțitele sunt fabricate fie cu un tang parțial, fie cu un tang complet, care este de obicei vizibil pe întreaga lungime a mânerului, atât în partea superioară, cât și în partea inferioară. Mânerul poate avea și o gardă, o bucată de material (de obicei metal) care este plasată în partea din față sau chiar în spatele mânerului. Gărzile servesc atât la protejarea mâinii, cât și la rigidizarea cuțitului.

Lama cuțitului

Lama unui cuțit poate fi confecționată din diferite materiale, fiecare dintre acestea având avantajele și dezavantajele sale. Oțelul carbon este un aliaj de fier și carbon și poate fi foarte ascuțit. Ține bine lama, este ușor de ascuțit, dar poate rugini ușor, iar pe suprafața sa se formează pete vizibile în timp. Oțelul inoxidabil este un aliaj de fier, crom, nichel și, uneori, molibden, care conține doar o cantitate mică de carbon. Marginea nu este la fel de ascuțită ca cea a oțelului carbon, dar este rezistentă la coroziune. Oțelul inoxidabil cu conținut mai ridicat de carbon combină proprietățile mai bune ale oțelului cu carbon și ale oțelului inoxidabil. Acest oțel nu se oxidează, nu pătează metalul și păstrează lama ascuțită mai mult timp. Lama laminată este realizată din mai multe metale care sunt stratificate pentru a forma un sandviș, ceea ce reprezintă o combinație a proprietăților bune ale materialelor folosite. De exemplu, un strat de oțel mai dur, dar, prin urmare, mai fragil, poate fi intercalat între două straturi exterioare mai moi, mai rezistente și realizate din oțel inoxidabil, pentru a reduce susceptibilitatea la coroziune. Cu toate acestea, în acest caz, lama este mai sensibilă la coroziune, ceea ce poate reprezenta un dezavantaj. O lamă damascată este similară unei lame laminate. Este realizată din diferite tipuri de oțel care sunt sudate împreună la temperaturi ridicate pentru a forma un model pe lamă.

Titanul este un metal care are un raport mai bun între rezistență și greutate, nu se uzează și este mai flexibil decât oțelul. Carburile din aliajul de titan permit ca acest material să fie tratat termic - încălzit pentru a-l face suficient de dur pentru a susține o lamă de cuțit din titan. Lama ceramică este dură, fragilă și ușoară. Își păstrează tăișul timp de mulți ani fără întreținere. Dar, pe de altă parte, este la fel de fragilă ca sticla, iar atunci când cuțitul este scăpat pe o suprafață dură se poate sparge. Cu toate acestea, aceste cuțite sunt imune la coroziune și pot fi ascuțite doar cu șmirghel fin din carbură de silicon sau cu discuri de șlefuit speciale. Cuțite din plastic - lamele nu sunt deosebit de ascuțite și sunt de obicei zimțate. Adesea sunt de unică folosință (de exemplu, în aeronave).

Lamele dinoțel sunt de obicei modelate prin forjare sau rectificare. Pentru lamele forjate, o singură bucată de oțel este încălzită și apoi modelată cu ajutorul unui ciocan sau al unei prese. Lamele șlefuite sunt modelate prin șlefuire cu ajutorul unor mașini-unelte. Pentru ambele metode, oțelul trebuie să fie tratat termic înainte de modelare. Acest lucru presupune încălzirea oțelului peste punctul său critic, apoi călirea, astfel încât oțelul își crește duritatea. După călire, lama este călită pentru a ușura presiunea din lamă și a o face mai flexibilă. Oțelul din care sunt fabricate cuțitele de bucătărie este modelat în lame atât prin forjare, cât și prin șlefuire. Lamele care sunt modelate prin forjare sunt mai scumpe.

Cuțitele sunt ascuțite în diferite moduri. Lamele cu o suprafață plană au o formă care se îngustează de la spatele lat al cuțitului până la lamă într-o linie dreaptă sau convexă. În secțiune transversală, lama poate avea forma unui triunghi lung și subțire sau a unui cvadrilater cu un singur unghi ascuțit ( cu tăietura doar pe o singură parte a lamei ). O tăietură adâncită are muchii concave, bizotate. Ca urmare, lama are un tăiș mai subțire care are proprietăți de tăiere mai bune pentru tăieturi superficiale, dar, pe de altă parte, lama este mai puțin durabilă în comparație cu o lamă cu tăiș plat și va avea probleme pentru tăieturi mai adânci. O lamă de cuțit zimțată poate fi canelată, festonată sau zimțată, similar cu o lamă de ferăstrău. Lamele zimțate sunt bune pentru tăieri agresive, în timp ce lamele netede sunt mai potrivite pentru tăieri fine, tăieri (de exemplu, bărbierit, tăiat, feliat).

Screenshot_6

Cuțite cu lamă fixă

Cuțitele cu lamă fixă, numite uneori cuțite de lucru, nu pot fi pliate, îndoite sau retrase în interiorul mânerului, iar aceste cuțite sunt puternice și rezistente datorită unei părți a cuțitului numită tang, care este de fapt o prelungire rotundă sau plată a părții metalice a cuțitului - lama - în interiorul mânerului. Mânerul și tangul sunt atașate unul de celălalt fie prin lipire, fie prin nituire.

Cuțite cu lamă pliabilă

Lama pliabilă este conectată la mâner prin intermediul unui pivot care permite plierea lamei în interiorul mânerului. Pentru a preveni rănirea accidentală, cuțitele pliabile au de obicei un mecanism de blocare. Diferite mecanisme de blocare sunt preferate de oameni din diverse motive, de exemplu, în funcție de forța necesară pentru a anula mecanismul, de legalitatea portului și de ușurința de utilizare.

  • Manșonul glisant - cel mai frecvent utilizat mecanism de blocare la cuțitele de buzunar. În poziția deschisă, lama este ținută în poziție de un resort care, prin aplicarea unei anumite presiuni asupra acestuia, servește, de asemenea, la deblocarea și plierea lamei în interiorul mânerului.
  • Lockback-este un zăvor pivotant situat pe arc și se eliberează prin apăsarea zăvorului în jos pentru a elibera lama.
  • Linerlock-inventat de Michael Walker și este o încuietoare laterală care poate fi deschisă și blocată cu o singură mână.
  • Bolt Lock- pentru a bloca lama în poziție deschisă, acest tip de încuietoare folosește o mică bucată de metal la vârful încuietoarei. Aceasta se eliberează prin apăsarea zăvorului cu o presiune din partea laterală a încuietoarei, astfel încât vârful metalului să fie poziționat în partea laterală a lamei, astfel încât aceasta să poată fi răsturnată în interiorul mânerului.
  • Cadrul de blocare - cunoscut și sub numele de MONOLOCK - a fost inventat de Chris Reeve. Încuietoarea folosește o decupaj parțial în mânerul cuțitului.
  • Inel - guler - această încuietoare este folosită în principal de producătorul de cuțite OPINEL.
  • Încuietoarea cu buton - se găsește la cuțitele automate și se folosește un buton pentru a deschide încuietoarea și a elibera lama.
  • Încuietoarea Axis - încuietoare cu arc licențiată de Benchmade Knife Company. Folosește rulmenți cu role cilindrice pentru a bloca lama, care sunt tensionați de un resort liniar care se deplasează între lama cuțitului și mânerul acestuia.
  • Arc lock - o încuietoare licențiată de SOG. Această încuietoare cu arc utilizează, de asemenea, rulmenți cilindrici, dar folosește un resort rotativ.
  • Ball Bearing Lock - utilizat exclusiv de Spyderco. Încuietoarea este similară cu o încuietoare cu arc, dar folosește un rulment cu bile pentru a o fixa în poziția deschisă.
  • Tri-Ad Lock - o încuietoare cu licență de la Cold Steel. Acesta este un lacăt care are un știft de oprire solid, fabricat din oțel.
  • Screenshot_25

O altă caracteristică semnificativă a multor cuțite de buzunar este mecanismul lor de deschidere. Cuțitele de buzunar tradiționale și cuțitele fabricate de Swiss Army folosesc în mod obișnuit un pește pe lamă pentru a se deschide, în timp ce alte cuțite moderne folosesc un știft, o gaură, un disc sau o aripioară care se află pe lamă și care permite deschiderea și închiderea cuțitului cu o singură mână.

Un alt design proeminent este caracteristica "val". Aceasta este partea din lamă care iese în lateral și care se poate prinde de buzunarul pantalonilor pentru a glisa lama din mâner. Acest sistem a fost patentat de Emerson și este folosit în principal de Spyderco și Cold Steel.

Lamele automate sau cu ejector se deschid prin energie care este eliberată atunci când se apasă un buton, o pârghie sau un alt control încorporat în mâner. Utilizarea acestui tip de cuțit este sever restricționată prin lege, în special în Marea Britanie și în majoritatea statelor americane.

Din ce în ce mai mult, în mecanismele de deschidere se folosesc arcuri și energia cinetică a mâinii umane, iar greutatea lamei este, de asemenea, exploatată.

Lamele retractabile

Lamele retractabile se deschid prin extinderea lamei în față din partea frontală a mânerului. O metodă folosește gravitația pentru a glisa lama din mâner, o altă OTF este folosirea unui buton de apăsare. De cele mai multe ori, același buton este utilizat pentru a glisa lama înapoi în mâner, care este utilizat și pentru a elibera lama.

Screenshot_31

Mâner

Mânerele cuțitelor pot fi realizate din mai multe materiale diferite, fiecare dintre acestea având propriile avantaje și dezavantaje. Mânerele sunt disponibile într-o mare varietate de forme și stiluri și sunt adesea texturate pentru a îmbunătăți aderența.

Mânerele dinlemn au o aderență bună și sunt un material cald, dar sunt mai puțin bine întreținute. În unele țări, măcelarilor comerciali le este chiar interzis să folosească cuțite cu mânere din lemn, din motive de igienă. Acestea nu sunt rezistente la apă, iar mânerul se poate crăpa sau deforma la contact. Lemnul modern și cel laminat au depășit în mare parte aceste probleme.

Mânerele dinplastic sunt mai ușoare și mai ușor de păstrat curate, dar suprafața poate fi alunecoasă și, în timp, plasticul devine mai fragil.

Mânereleturnate sunt o calitate superioară a plasticului și sunt fabricate din poliftalamidă (mai bine cunoscută sub numele de Zytel sau Grivory) care este întărită cu Kevlar sau laminat. Acest tip de mâner este cel mai frecvent căutat de producători.

Mânerele dincauciuc-cauciuc realizate din materiale precum Kraton sau Resiprene-C sunt în general preferate datorită rezistenței și proprietăților de amortizare.

Micarta este un tip de material popular datorită rezistenței și stabilității sale. Acest material este rezistent la apă, are o aderență bună și este un izolator excelent. Există mai multe tipuri disponibile, dar unul dintre cele mai populare este o versiune din fibră de sticlă care este impregnată cu o rășină numită G-10.

Mânerele dinpiele sunt folosite pentru cuțite de vânătoare sau militare și sunt în principal din material KA-BAR. Acestea sunt realizate în principal prin stivuirea pieilor una peste alta, sau pielea este înfășurată în jurul unui alt tip de material. Producătorii ruși înfășoară adesea lemn de mesteacăn în piei.

Mânerele din os sunt realizate cu un tang complet și sunt adesea înfășurate cu sfoară sau alt material pentru a crește aderența mânerului.

Mânerele dinoțel inoxidabil sau aluminiu sunt durabile și sanitare, dar pe de altă parte pot fi alunecoase. Prin urmare, producătorii folosesc diferite forme pe mânere, cum ar fi crestături, umflături sau adâncituri pentru a crește aderența. O altă problemă este reprezentată de proprietățile lor de izolare termică, în special în climatele foarte reci.

Producătorii folosesc, de asemenea, materiale mai exotice, cum ar fi piatra, dinții de mamut, fildeșul, diferite coarne și coarne de cerb la fabricarea mânerelor. Aceste materiale sunt folosite mai frecvent la mânerele cu lamă și sunt, de asemenea, în cea mai mare parte, elemente decorative mai mici pe mâner.

Mânerele pot fi, de asemenea, adaptate pentru persoanele cu dizabilități. De exemplu, un mâner de cuțit poate fi mai gros sau mai bine amortizat pentru persoanele cu artrită.

Cuțitele ca arme

Un cuțit de luptă este folosit ca armă. De exemplu:

Balistică - Un cuțit switchblade este un cuțit de luptă special care, prin apăsarea unui trăgaci sau a unui buton, poate fi lansat la o distanță de câțiva metri cu ajutorul gazului sau al altei energii.

Obaionetă este un cuțit care este atașat la gura țevii unei arme lungi - la o pușcă.

Papionul este un pistol de buzunar pliabil cu două mânere anticonvenționale, în care lama este ascunsă în canelurile interioare ale acestor mânere.

Un cuțit deluptă este orice cuțit folosit de soldați, fie în luptă, fie pentru uz general.

Pumnalul este un cuțit cu lama cu două tăișuri pe toată lungimea lamei și este folosit în principal pentru înjunghiere.

Un cuțitbowie are o lamă concepută pentru a provoca cea mai mare cantitate de distrugere - răni mortale. Este conceput în principal pentru lupta corp la corp.

Karambitul este un cuțit cu lama curbată, care are forma unei gheare de tigru, iar mânerul este format din una sau două găuri.

Rampuri este un cuțit indian periculos care are o lamă cu o lungime de 22 până la 28 cm.

Shiv este un cuțit confecționat manual și grosier din materiale disponibile în mod obișnuit și este folosit în principal în închisori.

Cuțitele dearuncat sunt cuțite concepute și echilibrate pentru aruncare.

Cuțitele detranșee sunt cuțite fabricate sau modificate pentru a fi utilizate în tranșee. Acestea se caracterizează în principal prin protecția metalică în formă de D în jurul mânerului.

Cuțitele ca echipament pentru sportivi

Cuțite dearuncat care au un centru de greutate echilibrat și sunt concepute pentru aruncare.

Cuțite de masă

Un cuțit conceput în primul rând pentru a mânca și pentru pregătirea alimentelor, precum și pentru consum. De exemplu:

Cuțit de pâine: un cuțit cu lama ondulată, conceput pentru tăierea pâinii.

Cuțit de dezosat: folosit pentru a separa oasele de carne.

Cuțit de măcelar: conceput în principal pentru sacrificarea animalelor.

Cuțit de tăiat: folosit pentru tăierea cărnii deja gătite .

Cuțitul bucătarului: cunoscut și sub numele de cuțit francez, utilizat la prepararea mâncării.

Cleaver: un cuțit mare care diferă ca formă (de obicei cu o lamă dreptunghiulară ca un topor). Este utilizat în principal pentru a tăia oase.

Cuțitul electric este un cuțit care are o lamă asemănătoare unui fierăstrău și este alimentat cu energie electrică.

Cuțit de bucătărie: orice cuțit utilizat pentru prepararea alimentelor.

Cuțit pentru stridii: are o lamă scurtă, fixă, care este folosită pentru a deschide stridiile.

Cuțite de curățat: cuțite folosite pentru curățarea legumelor.

Cuțit de masă sau cuțit pentru tacâmuri: un cuțit pentru unt, un cuțit pentru friptură etc., care face parte dintr-un tacâm.

Un cuțit folosit ca și cuțit de lucru

Un cuțit ca instrument utilitar poate lua mai multe forme, cum ar fi un papion, un cuțit Bowie, conceput pentru supraviețuire, utilizat pentru camping în sălbăticie. Cuțit de cojocar, cuțit de camping, carambol, cuțit de scufundare, cuțit de electrician, cuțit de buzunar, cuțit de vânătoare, kiridashi, cuțit japonez cu o lamă în formă de daltă cu un vârf foarte ascuțit. Macetă folosită pentru tăierea vegetației dense etc.

Cuțitul ca instrument tradițional bazat pe cultura și tradițiile unui popor

Unele popoare își confecționează propriile unelte tradiționale, caracteristice culturii și regiunii lor. Exemple de astfel de cuțite includ Puukko, un cuțit tradițional finlandez sau scandinav cu mâner din lemn, Kirpan, unul dintre cele cinci simboluri care face parte din îmbrăcămintea folosită în botezul șiiților, Kilaya este un pumnal folosit în Tibet, Katar, un pumnal indian, Kukri, un cuțit folosit în Nepal și altele.

Ritualuri și superstiții

În unele culturi, cuțitul joacă un rol important în ritualuri și superstiții, deoarece a fost folosit încă de la începuturi pentru a ajuta omul să supraviețuiască. Simbolul cuțitului poate fi întâlnit în multe culturi în toate etapele vieții; de exemplu, se spune că un cuțit plasat sub pat în timpul nașterii ușurează durerea mamei care naște, sau lipit de capul de pat al leagănului pentru a proteja copilul; în unele ritualuri funerare anglo-saxone, un cuțit era plasat în sicriu împreună cu persoana moartă pentru ca aceasta să nu plece neprotejată în lumea de dincolo.

În limba greacă, un cuțit cu mâner negru plasat sub pernă alungă coșmarurile. Încă din 1646 există o superstiție conform căreia un cuțit încrucișat cu un alt tacâm este un semn de vrăjitorie. Este, de asemenea, o superstiție bine cunoscută faptul că un cuțit ca dar poate provoca sfârșitul unei prietenii între cel care îl oferă și cel care îl primește.

Cuțitul și legea

Portul unui cuțit poate fi restricționat prin lege, deși restricțiile variază foarte mult în funcție de țară sau de stat și de tipul de cuțit. De exemplu, unele state interzic portul cuțitului în public, în timp ce alte legi restricționează deținerea privată a, de exemplu, a cuțitelor.

Un cuțit are o funcție specifică și nu ar trebui să fie folosit în alt scop decât cel pentru care a fost fabricat (de exemplu, nu ca desfăcător de conserve). Este important să păstrați cuțitul curat și să curățați periodic murdăria care se acumulează între lamă și mâner. Cuțitele pliabile trebuie să fie ușor unse în mod regulat pentru a elimina oxidarea părților metalice.

Filter
Setati ascendent

Articolele 1-30 din 583

Pagina
pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista
  1. FOX PRO HUNTER FX-131 MBSW
    Rating:
    0%
    Pret standard 837,96 Lei Pret special 754,16 Lei 633,75 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  2. Cuțit de bucătar din lemn Grand Maître, 22 cm, pachet cadou
    Rating:
    0%
    614,83 Lei 516,67 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  3. Clasic SD Precious Alox, Hazel Brown
    Rating:
    0%
    Pret standard 208,25 Lei Pret special 187,43 Lei 157,50 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  4. Clasic SD Precious Alox, Iconic Red
    Rating:
    0%
    Pret standard 208,25 Lei Pret special 187,43 Lei 157,50 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  5. Oțel rece 4 Max Scout (AUS10A)
    Rating:
    0%
    535,00 Lei 449,58 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  6. Oțel rece AD-15 Lite
    Rating:
    0%
    619,79 Lei 520,83 Lei
    2 bucăți în stoc - livrăm imediat
  7. Cold Steel G-10 Espada XL (AUS10A)
    Rating:
    0%
    1 214,79 Lei 1 020,83 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  8. Oțel rece Mini Recon 1 Clip pt
    Rating:
    0%
    321,80 Lei 270,42 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  9. Oțel rece Mini Recon 1 Spear pt
    Rating:
    0%
    321,80 Lei 270,42 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  10. Cold Steel Spartan (AUS10A)
    Rating:
    0%
    535,00 Lei 449,58 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  11. CRKT 5315G PILAR MARE G10
    Rating:
    0%
    223,08 Lei 187,46 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  12. Cerb de cerb 31911 cu coarne de cerb în husă de piele
    Rating:
    100%
    381,79 Lei 320,83 Lei
    3 bucăți în stoc - livrăm imediat
  13. PHOENIX-TITAN DE BLOCARE A CADRULUI DE TITAN FX-531 TI BL
    Rating:
    0%
    1 780,04 Lei 1 495,83 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  14. Set de cuțite de vânătoare mari (8 bucăți)
    Rating:
    100%
    Pret standard 346,59 Lei Pret special 297,00 Lei 249,58 Lei
    Mai mult de 10 bucăți în stoc - livrăm imediat
  15. Cuțit MFH Operațiunea Kodiak 44203
    Rating:
    0%
    Pret standard 445,75 Lei Pret special 396,17 Lei 332,92 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  16. Cuțit Walther IAK
    Rating:
    0%
    242,46 Lei 203,75 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  17. Mikov ELIPT
    Rating:
    0%
    471,04 Lei 395,83 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  18. Morakniv Finn BlackBlade
    Rating:
    0%
    763,68 Lei 641,75 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  19. Morakniv Garberg Garberg Black Carbon - teacă din piele 13100
    Rating:
    0%
    540,46 Lei 454,17 Lei
    2 bucăți în stoc - livrăm imediat
  20. Morakniv Kansbol Stainless Multi-Mount portocaliu ars 13507
    Rating:
    0%
    237,95 Lei 199,96 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  21. Morakniv Kansbol Kansbol Stainless Multi-Mount Verde 12645
    Rating:
    0%
    247,42 Lei 207,92 Lei
    5 bucăți în stoc - livrăm imediat
  22. MUELA BISON 9 OL VÂNĂTOARE
    Rating:
    0%
    297,45 Lei 249,96 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  23. Muela RHINO 10OL
    Rating:
    0%
    381,79 Lei 320,83 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  24. Cuțit de vânătoare cu teacă din piele, mâner din corn de cerb 31913
    Rating:
    0%
    357,00 Lei 300,00 Lei
    3 bucăți în stoc - livrăm imediat
  25. Cuțit de vânătoare cu teacă din piele, mâner din corn de cerb ALBAINOX
    Rating:
    0%
    Pret standard 426,42 Lei Pret special 383,78 Lei 322,50 Lei
    4 bucăți în stoc - livrăm imediat
  26. PUMA IP el anta
    Rating:
    0%
    937,13 Lei 787,50 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  27. PUMA IP manco bocote, cuțit cu o singură mână
    Rating:
    0%
    Pret standard 446,25 Lei Pret special 401,63 Lei 337,50 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  28. PUMA IP ondular III
    Rating:
    0%
    Pret standard 396,42 Lei Pret special 346,84 Lei 291,46 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
  29. PUMA SGB badlands, cerb
    Rating:
    0%
    684,25 Lei 575,00 Lei
    3 bucăți în stoc - livrăm imediat
  30. PUMA SGB cod negru, cerb
    Rating:
    0%
    768,54 Lei 645,83 Lei
    1 bucăți în stoc - livrăm imediat
Filter
Setati ascendent

Articolele 1-30 din 583

Pagina
pe pagina
Vizualizare ca Grila Lista